Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Burrata med bagte tomater og pinjekerner

Burrata med bagte tomater og pinjekerner

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Vi er blevet helt vilde med burrata, og at servere burrata med bagte tomater og pinjekerner og lidt godt brød til er bare en favorit.

Det fungerer som en lille forret, tilbehør til aftensmaden eller som en tapasret i sammenhæng med andre små retter.

Den cremede burrataost sammen med de søde bagte tomater, frisk basilikum og lidt ristede pinjekerner er bare en skøn mundfuld.

Burrata med bagte tomater, pinjekerner og basilikum serveret med brød til.

Mere hverdagsmad

Opskrift

Burrata med bagte tomater og pinjekerner

Ingen stemmer endnu
Nem og lækker lille forret, tapasret eller tilbehør til aftensmaden. Det er nemt at lave, og en simpel ret med få ingredienser, og så smager det bare forrygende.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Nedkøling og samling 20 minutter
Samlet tid 1 time
Antal4 personer

Ingredienser
 

Bagte tomater
  • 300 g cherrytomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk frisk timian
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Peber
Andet
  • 1 burrata
  • 20 g pinjekerner
  • ½ dl frisk basilikum
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde
 

Bagte tomater
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Vask tomaterne og skær dem i halve. Læg de halve tomater i et ildfast fad med skæresiden opad. Hæld olie over tomaterne og drys dem med frisk timian, salt, peber og sukker.
    300 g cherrytomater, 1 spsk olivenolie, 1 spsk frisk timian, 1 tsk sukker, 1 tsk salt, Peber
  3. Sæt fadet i ovnen, og giv tomaterne 35-40 minutter ved 180 grader varmluft. Tag dem herefter ud og lad dem køle lidt ned. De må gerne være lune når de skal spises.
Anretning
  1. Kom pinjekernerne på en tør pande, og rist dem ved middel varme til de er let gyldne.
    20 g pinjekerner
  2. Kom burrataen på et fad eller en tallerken, og åben den op så den flyder ud. Læd de bagte tomater rundt om, og top med hakket frisk basilikum og de ristede pinjekerner samt salt og peber.
    1 burrata, ½ dl frisk basilikum, Salt, Peber
  3. Server med brød eller flutes til.
    sådan spiser du burrata og tomater med brød til.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 162kcalKulhydrater: 5gProtein: 7gFedt: 15gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 4gKolesterol: 21mgNatrium: 590mgKalium: 241mgFibre: 1gSukker: 3gA-vitamin: 1321IUC-vitamin: 22mgCalcium: 198mgJern: 2mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Burrata – Du kan efterhånden købe burrata i de fleste supermarkeder. Du finder den sammen med den anden ost i køledisken.

Servering

Server de bagte tomater med burrataen mens tomaterne stadig er lune, så er de helt klart bedst. Server retten med et godt brød eller et flutes i skiver, så man kan tage lidt burrata og tomat op på brødet.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
burrata med bagte cherrytomater og frisk basilikum og pinjekerner.

Andre lækre burrataopskrifter

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.