Nem og lækker lille forret, tapasret eller tilbehør til aftensmaden. Det er nemt at lave, og en simpel ret med få ingredienser, og så smager det bare forrygende.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 35 minuttermin
Nedkøling og samling 20 minuttermin
Samlet tid 1 timet
Antal 4personer
Ingredienser
Bagte tomater
300gcherrytomater
1 spskolivenolie
1spskfrisk timian
1tsksukker
1tsksalt
Peber
Andet
1burrata
20gpinjekerner
½dlfrisk basilikum
Salt
Peber
Sådan gør du
Bagte tomater
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Vask tomaterne og skær dem i halve. Læg de halve tomater i et ildfast fad med skæresiden opad. Hæld olie over tomaterne og drys dem med frisk timian, salt, peber og sukker.
Sæt fadet i ovnen, og giv tomaterne 35-40 minutter ved 180 grader varmluft. Tag dem herefter ud og lad dem køle lidt ned. De må gerne være lune når de skal spises.
Anretning
Kom pinjekernerne på en tør pande, og rist dem ved middel varme til de er let gyldne.
20 g pinjekerner
Kom burrataen på et fad eller en tallerken, og åben den op så den flyder ud. Læd de bagte tomater rundt om, og top med hakket frisk basilikum og de ristede pinjekerner samt salt og peber.
1 burrata, ½ dl frisk basilikum, Salt, Peber
Server med brød eller flutes til.
Noter
Ingrediensnoter
Burrata - Du kan efterhånden købe burrata i de fleste supermarkeder. Du finder den sammen med den anden ost i køledisken.
Servering
Server de bagte tomater med burrataen mens tomaterne stadig er lune, så er de helt klart bedst. Server retten med et godt brød eller et flutes i skiver, så man kan tage lidt burrata og tomat op på brødet.