Nemme, svampede gulerodsboller med solsikkekerner er noget vi elsker at bage. De smager helt forrygende, og så holder gulerødderne dem lækre og saftige i flere dage.
De er lækre som morgenmad med en skive ost og marmelade, men er også gode som madpakkeboller med pålæg i eller bare som en lille eftermiddagssnack efter skole.
De er fryseegnede, og så er de altså nemme at lave, så der er ingen undskyldning for ikke at lave en ordenlig portion når du er i gang.

Mere bagværk
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.3 gulerødder
- Lun mælken til den er lillefingervarm. Udrør gæren i mælken, og tilsæt så æg, salt og sukker. Tilsæt så revet gulerod og solsikkekerner, og til sidst hvedemel lidt af gangen. Ælt dejen til den er jævn og glat og slipper skålen, alt efter hvilken type mel du bruger, skal du måske bruge lidt mere/mindre mel. Når dejen har æltet cirka 10 minutter, slipper skålen og danner et fint glutennetværk, tilsættes blødt smør, og dejen æltes til smørret er æltet ind i dejen.3 dl mælk, 25 g gær, 1 æg, 2 tsk salt, 2 spsk sukker, 100 g solsikkekerner, 650 g hvedemel, 50 g smør
- Dæk skålen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, det tager cirka 1 time.
- Form så bollerne, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk dem med et viskestykke, og lad dem efterhæve i cirka 60 minutter. Varm i mens ovnen op til 175 grader over- og undervarme.
- Pensel de hævede boller med sammenpisket æg.1 æg
- Bag bollerne i 20-25 minutter ved 175 grader over- og undervarme.
- Lad bollerne køle af på en rist og server dem for familien.