Madformadelskere / Bagværk / Boller / Gulerodsboller

Gulerodsboller

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Nemme, svampede gulerodsboller med solsikkekerner er noget vi elsker at bage. De smager helt forrygende, og så holder gulerødderne dem lækre og saftige i flere dage.

De er lækre som morgenmad med en skive ost og marmelade, men er også gode som madpakkeboller med pålæg i eller bare som en lille eftermiddagssnack efter skole.

De er fryseegnede, og så er de altså nemme at lave, så der er ingen undskyldning for ikke at lave en ordenlig portion når du er i gang.

nemme, saftige og luftige gulerodsboller med solsikkekerner.

Mere bagværk

Opskrift

Gulerodsboller

Ingen stemmer endnu
Lækre og nemme gulerodsboller med solsikkekerner. De er skønne som morgenmad, madpakkeboller eller som eftermiddagssnack. Spis dem med smør, ost, pålæg eller som de er.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet tid 2 timer 55 minutter
Antal16 stk

Ingredienser
 

Dej
  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 3 gulerødder, 200 gram revet vægt
  • 100 g solsikkekerner
  • 650 g hvedemel
  • 50 g smør, blødt
Andet
  • 1 æg, til pensling

Fremgangsmåde
 

  1. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.
    3 gulerødder
  2. Lun mælken til den er lillefingervarm. Udrør gæren i mælken, og tilsæt så æg, salt og sukker. Tilsæt så revet gulerod og solsikkekerner, og til sidst hvedemel lidt af gangen. Ælt dejen til den er jævn og glat og slipper skålen, alt efter hvilken type mel du bruger, skal du måske bruge lidt mere/mindre mel. Når dejen har æltet cirka 10 minutter, slipper skålen og danner et fint glutennetværk, tilsættes blødt smør, og dejen æltes til smørret er æltet ind i dejen.
    3 dl mælk, 25 g gær, 1 æg, 2 tsk salt, 2 spsk sukker, 100 g solsikkekerner, 650 g hvedemel, 50 g smør
  3. Dæk skålen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, det tager cirka 1 time.
  4. Form så bollerne, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk dem med et viskestykke, og lad dem efterhæve i cirka 60 minutter. Varm i mens ovnen op til 175 grader over- og undervarme.
  5. Pensel de hævede boller med sammenpisket æg.
    1 æg
  6. Bag bollerne i 20-25 minutter ved 175 grader over- og undervarme.
  7. Lad bollerne køle af på en rist og server dem for familien.

Næringsindhold

Serving: 1bolleKalorier: 234kcalKulhydrater: 36gProtein: 7gFedt: 7gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 2gTransfedt: 0.1gKolesterol: 28mgNatrium: 337mgKalium: 173mgFibre: 2gSukker: 3gA-vitamin: 2237IUC-vitamin: 1mgCalcium: 44mgJern: 2mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Kerner – Du kan skifte solsikkekerner ud med hørfrø, græskarkerner eller andre kerner hvis du har lyst til det.

Frysning og opbevaring

Bollerne holder sig fint lækre og svampede i nogle dage i en pose i brødkassen. Skal de gemmes længere kan du fryse dem i en tætlukket frysepose. Du kan eventuelt lune bollerne på brødristeren inden de skal spises.

Tilføj dine egne noter

Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.