Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Lammekoteletter i ovn med citron og kartofler opskrift
Retten med lam, som dem der siger de ikke kan lide lam, elsker!
Forb. tid
10
min
Tilb. tid
1
t
Samlet tid
1
t
10
min
Antal
4
personer
Ingredienser
12
lammekoteletter
,
frosne
3
store
bagekartofler
,
eller tilsvarende almindelige kartofler
3
spsk
hvidløgsolie
,
(knus 3 fed hvidløg i 1 dl olie)
2
tsk
tørret rosmarin
1
tsk
chiliflager
2
tsk
groft salt
,
eller andet groft salt
2
citroner
,
økologiske
0,5
dl
persille
0,5
dl
frisk dild
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader. Kom lammekoteletterne i en bradepande eller andet ildfast fad.
Vask kartoflerne grundigt. Lad gerne skrællen sidde. Skær dem i 2,5 x 2,5 cm. tern og fordel dem rundt imellem lammekoteletterne.
Fordel hvidløgsolien ud over lam og kartofler og drys med tørret rosmarin, chiliflager samt salt.
Riv skallen af 1 en citron ud over bradepanden. Pres herefter saften af begge citroner og hæld saften over lam og kartofler.
Sæt bradepanden i den forvarmede ovn og steg 1 time. Det kan også sagtens stå længere i ovnen, bare hold øje med at koteletterne ikke bliver tørre.
Slut af med at drysse hakket persille og dild ud over.
Noter
Serveres for eksempel med et
lækkert brød
og måske en lille græsk salat.
Hvad skal du huske til næste gang?
Klik her for at tilføje dine egne noter
Ernæringsinformation
Serving:
1
person
Kalorier:
903
kcal
Kulhydrater:
56
g
Protein:
74
g
Fedt:
42
g
Mættet fedt:
12
g
Transfedt:
1
g
Kolesterol:
224
mg
Natrium:
1430
mg
Kalium:
2143
mg
Fibre:
6
g
Sukker:
3
g
A-vitamin:
182
IU
C-vitamin:
45
mg
Calcium:
101
mg
Jern:
9
mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?
Tag os med
@madformadelskere
og brug
#madformadelskere