Hurtig og nem opskrift på lækker kompot med rabarber og vanilje! Sådan en gammeldags rabarberkompot kan bruges i kage og rabarberdessert eller den kan serveres til kylling eller kød. Du kan bruge friske eller frosne rabarber.
Kom rabarber, sukker og vanilje i en gryde og kog det op under omrøring. Lad kompotten småsimre i 5 minutter til rabarberne er møre og lidt udkogte. De skal helst ikke koge helt ud.
50 g sukker, 1 tsk vaniljepasta
Tag kompotten af blusset og lad den køle lidt af inden den kommes på rene skoldede glas.
Noter
1. Sukker - Juster sukkermængden når du laver kompotten. Der er stor forskel på rabarbernes syrlighed, så det kan være du skal tilsætte lidt ekstra sukker hvis dine rabarber er meget syrlige. Jeg synes godt en rabarberkompot må være syrlig, men det kommer også an på hvordan den skal serveres.2. Ekstra smag - Prøv at tilsætte lidt fintrevet ingefær, et par stjerneanis eller lidt finthakket mynte til din rabarberkompot, det giver en skøn smag.3. Konsistens - Hvis du synes konsistensen er for tyk, kan den justeres med en lille smule vand, men det plejer ikke at være nødvendigt.4. Opbevaring - Opbevar den færdige afkølede kompot i lukkede glas i køleskabet. Her kan den fint holde 4-5 dage, eller den kan fryses ned for længere holdbarhed.