Grillspyd med gyrosmarineret kylling og peberfrugt
Lækre og nemme kyllingespyd som både børn og voksne elsker. Den græske gyrosmarinade giver en skøn smag, og saftigt og lækkert kød, og grillet peberfrugt og rødløg giver prikken over i'et.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Marinering 2 timert
Samlet tid 2 timert30 minuttermin
Antal 4grillspyd
Ingredienser
400gkyllingebryst
1rød peberfrugt
1gul peberfrugt
2rødløg
Marinade
1dlolivenolie
2fedhvidløg
1citron, økologisk, saft og skal
1tskstødt koriander
½tskrøget paprika
½tskstødt allehånde
½tskstødt spidskommen
2spsktørret oregano
1 ½tsksalt
Peber
Sådan gør du
Trim kyllingebrysterne, fjern sener og fedt. Skær dem derefter i tern.
400 g kyllingebryst
Riv hvidløgene fint og bland det sammen med resten af ingredienserne til marinaden i en skål og kom stykkerne af kyllingebryst i. Lad det nu marinere i minimum 2 timer på køl.
1 dl olivenolie, 2 fed hvidløg, 1 citron, 1 tsk stødt koriander, ½ tsk røget paprika, ½ tsk stødt allehånde, ½ tsk stødt spidskommen, 2 spsk tørret oregano, 1 ½ tsk salt, Peber
Forvarm grillen til middel varme, sat op til direkte varme. Varm den op med lukket låg.
Rens peberfrugterne for kerner og skær den i store tern. Pil rødløgene og del dem i kvarte.
1 rød peberfrugt, 1 gul peberfrugt, 2 rødløg
Nu skal grillspyddene fyldes. Start med et stykke peberfrugt efterfulgt af et stykke marineret kylling og dernæst rødløg. Gentag til spyddet er fyldt. Gentag processen for alle grillspyd.
Nu skal spyddene på grillen. Placer dem på grillristen over direkte varme og grill dem 20-25 minutter. Sørg for at vende dem flere gange undervejs, så de bliver grillet på alle sider. Smør dem et par gange undervejs med den resterende marinade.
Når grillspyddene er færdige, tages de af grillen og serveres med det samme.
Noter
Ingrediensnoter
Kylling - Vælg gerne kylling af en god kvalitet, og gå efter kyllingebryst der ikke er tilsat lage for at få det bedste resultat.Grøntsager - Her bruger vi peberfrugt og rødløg, det passer nemlig super godt til det græske gyrosmarinerede kød. Du kan selvfølgelig frit skifte ud med andre grøntsager.
Tilberedning
Grillspyd - Hvis du bruger træspyd, så er det en god ide at lægge dem i vand i 30 minutter inden du kommer fyldet på. På den måde kan de bedre holde til den høje varme.
Servering
Du kan servere med dit favorittilbehør, men vi foretrækker at spise dem med andet græsk mad. Det kan for eksempel være græske kartofler, fladbrød og tzatziki.