Opskrift på risalamande islagkageSkøn islagkage med mandelbund og en lækker is med smag af risalamande ovenpå. I ismassen er der amarenakirsebær og kagen er toppet med saften fra kirsebærene og ristede mandelflager. Skønt alternativ til risalamande eller som dessert fil julefrokosten.
Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker. Kom 1 spsk. sukker i af gangen mens du stadig pisker, og fortsæt til alt sukkeret er indarbejdet og du har en sej og jævn marengs.
4 æggehvider, 200 g sukker
Vend mandelmelet i marengsmassen med en dejskraber.
200 g mandelmel
Beklæd bunden af en springform på 25 cm med bagepapir, og smør det nederste af siderne med bagespray eller smør, så ikke bunden hænger fast.
Hæld dejen i springformen, og bag bunden i 35 minutter ved 160 grader varmluft. Når bunden er færdigbagt, skal den på frys og køle ned. Lav i mens iscremen.
Iscreme:
Kør risengrøden på en foodprocessor eller i en blender så den bliver helt fin i konsistensen.
400 g risengrød
Skrab kornene ud af vaniljestangen og pisk dem sammen med sukker og æggeblommer til det er luftigt og skummende. Bland den finthakkede risengrød i.
1 vaniljestang, 75 g sukker, 4 æggeblommer
Pisk fløden til en let flødeskum. Den skal ikke være alt for fast, men danne bløde toppe når du rører i den. Vend flødeskummen sammen med æg/risengrødsmassen.
5 dl piskefløde
Samling:
Tag formen med bunden ud af fryseren, og sæt kageplast rundt i kanten af formen.
Hæld iscremen hen over den afkølede bund, og fordel dessertkirsebærene rundt i iscremen. Tryk dem forsigtigt ned hvis de ikke synker ned i cremen af sig selv.
200 g dessertkirsebær
Hæld saften fra dessertkirsebærene ovenpå kagen med en ske, og rør eventuelt lidt rundt i toppen, så saften fordeler sig lidt og laver flotte snirkler. Drys til sidst med ristede mandelflager, og sæt kagen tilbage i fryseren.
1 dl Kirsebærsaft fra dessertkirsebær, 20 g ristede mandelflager
Lad kagen fryse i 4 timer, men gerne længere eller natten over.
Tag kagen ud af fryseren 10-15 minutter inden den skal serveres.
Noter
Risengrød - Du kan købe færdiglavet risengrød eller lave den selv. Denne kage er også perfekt hvis du har en rest risengrød tilbage fra aftensmaden. Vil du lave risengrøden selv, så få den klassiske opskrift på risengrød her eller lav den der aldrig brænder på, nemlig risengrød i stegepose.Vanilje - Kornene fra 1 vaniljestang kan erstattes med 1 tsk. vaniljepasta eller du kan erstatte 1 spsk. af sukkeret med vaniljesukker.