Lækker og smagsfuld hjemmelavet pebersauce med grønne Madagaskarpeberkorn. Den er perfekt til en klassisk peberbøf, til hakketbøffer eller et godt stykke oksekød.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1spsksmør, til stegning
1skalotteløg
1dlcognac
4dloksebouillon
2 ½tsktomatkoncentrat
2dlpiskefløde
1tskdijonsennep
1tsksukker
3spskmadagaskarpeberkorn
100gsmør
1spskcognac
Salt
Peber
Sådan gør du
Find en stor pande frem og smelt smørret til stegning. Hak skalotteløget fint, og steg det i smørret til løgene bliver klare.
1 spsk smør, 1 skalotteløg
Tilsæt nu cognac, fjern panden fra varmen (og emhætten). Tænd nu cognacen så alkoholen brænder hurtigt af. Lad ilden brænde ud, stil panden tilbage på blusset igen.
1 dl cognac
Tilsæt bouillon samt tomatkoncentrat og peberkorn (knus gerne 1/3 af peberkornene inden du kommer dem i). Lad det reducere en smule. Tilsæt derefter piskefløde, dijonsennep samt sukker og cirka 1 spsk cognac.
Lad nu saucen koge op, og lad den koge lidt ind ved middel varme.
Skær det kolde smør i tern, og pisk det i saucen. Smag saucen til med salt og peber.
100 g smør, Salt, Peber
Når man er tilfreds med konsistens og smag er sovsen klar til servering.
Noter
1. Brug samme pande - Når jeg laver en pebersauce, så er saucen noget jeg laver i samme pande, som jeg steger bøfferne i. Så får man også en masse ekstra smag med når man deglacerer panden med cognac. Så når bøfferne alligevel skal ligge og trække, så bliver der lavet sauce i panden.2. Oksebouillon - Det er helt fint at bruge en terning opløst i vand. Jeg har her brugt Fond Du Chef fra Knorr, de er altså bare gode.3. Peberkorn - Det er læækert med de hele peberkorn, men hvis du knuser cirka en tredjedel af dem, så får du en masse ekstra af den gode smag ud i saucen. Det plejer jeg at gøre.4. Rester - Du kan fint gemme resterne og genopvarme det i en gryde dagen efter.5. Frysning - Fordi der er fløde i saucen, kan du godt risikere at saucen skiller lidt når den har været frosset ned, du kan dog godt fryse eventuelle rester.