Opskrift på karrykål med kyllingLækker og krydret kålgryde med hakket kylling og hvidkål. Det er både nem, sund og lækker aftensmad, som hele familien elsker. Når retten først er sat over, passer den stort set dig selv så du kan lave andre ting i mens.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet10 minuttermin
Samlet tid 1 timet20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1hvidkål
500ghakket kylling
3spskolie
2løg
4fedhvidløg
2spskkarry
1spskstødt gurkemeje
1spsksalt
1spsksukker
2hønsebouillonterninger
0,5lvand
Frisk koriander
Sådan gør du
Start med at forberede kålen. Skyl den, skær den i kvarte og snit den fint. jeg bruger et mandolinjern sat på 2 mm, Når alt kålen er snittt, stilles den til siden.
Hak løget og pres hvidløget.
I en stor gryde varmes olien op og det hakkede kyllingekød brunes godt af. Når kødet er brunet af, kommes hakket løg samt hvidløg i, svits det med et par minutter.
Tilsæt karrypulver samt stødt gurkemeje. Det svitses med et minuts tid.
Kom kål, salt, sukker samt bouillon i og tilsæt vandet. Bring det i kog og skru ned for varmen.
Lad karrykålen simre under låg i en times tid, eller til kålen er mør. Tilsæt evt. mere vand undervejs. Husk at røre rundt i gryden af og til, så det ikke brænder på.
Når kålen er mør efter en times tid, er retten klar til servering.
Server karrykålen med kogte ris, madbrød eller spis det som det er. Drys med frisk koriander på toppen.