Saftige hakkebøffer i brun sovs med champignoner. Det er en skøn efterårs- og vinterret, som smager fantastisk godt med kartoffelmos. Det er både nemt og hurtigt at lave.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 35 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
Fars til hakkebøfferne:
400ghakket oksekød
400ghakket svinekød
1dlrasp
1æg
1spsksoya sauce
1spskketchup
1spskengelsk sauce, worcestershire sauce
1 ½tsksalt
½tskpeber
1spskolivenolie
25gsmør
Sauce:
500gchampignoner
2løg
5dloksebouillon
1spsktomatkoncentrat
1spsksoya sauce
1spskengelsk sauce, eller worcestershire sauce
1tsksukker
1tsksovsekulør
6tskmaizena, røres op med en smule vand. Tilsættes efter behov
½tsksalt, efter smag
Peber, efter smag
2spskfrisk persille, finthakket
Sådan gør du
Start med at rense svampene, og skær dem i skiver. Kom skiverne af champignon i en skål og stil dem til siden.
500 g champignoner
Begge løg pilles og skæres i tynde skiver. Kom skiverne af løg i en skål og stil dem til siden.
2 løg
Alle ingredienserne til farsen kommes i en stor skål og blandes grundigt sammen. Her kan det være en fordel at bruge en røremaskine. Når farsen er rørt grundigt sammen deles den i 6 portioner, der herefter formes til bøffer i en passende tykkelse.
400 g hakket oksekød, 400 g hakket svinekød, 1 dl rasp, 1 æg, 1 spsk soya sauce, 1 spsk ketchup, 1 spsk engelsk sauce, 1 ½ tsk salt, ½ tsk peber
I en stor pande varmes olien samt smørret op, og bøfferne steges nu ved middelhøj varme 5-6 minutter på hver side. Man kan lige stikke en kniv i og tjekke om de er gennemstegte. Når bøfferne er brunet af, tages de af panden og stilles til siden.
1 spsk olivenolie, 25 g smør
I samme pande svitses skiverne af løg i det tilbageblevne fedtstof fra bøfferne. Svits løgne ved middel varme til de bliver bløde og gyldne. Når løgene er blevet bløde tilsættes svampene der svitses med i 6-7 minutter.
Når svampene og løgene er svitset tilsættes oksebouillon, tomatkoncentrat, soya sauce, engelsk sauce, kulør samt sukker. Rør det hele godt sammen.
Maizena røres op i en smule vand og tilsættes til saucen under omrøring. Når saucen er jævnet, smages den til med salt og peber. Kom bøfferne tilbage i saucen og lad dem simre med ved lav varme i ca. 10 minutter.
6 tsk maizena, ½ tsk salt, Peber
Øs saucen over bøfferne, drys med hakket persille. Server retten fra panden ved bordet sammen med en god kartoffelmos.