Gammeldags formbrød på den hvide og syndige måde! Det er bagt med den japanske tangzhong-metode, som gør det ekstra luftigt og svampet. Spis det som morgenbrød når I skal hygge lidt ekstra.
Forb. tid 25 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Hævetid 1 timet20 minuttermin
Samlet tid 2 timert10 minuttermin
Antal 1brød
Ingredienser
500ghvedemel, (40+460g), med højt proteinindhold min 12%
Pisk 40 gram hvedemel og 200 gram mælk sammen i en gryde. Opvarm mens du pisker, og lad jævningen tykne under opvarmning. Når du har en tyk meljævning (den skal ikke koge) tager du den af blusset, og sætter den til afkøling.
500 g hvedemel, 375 g mælk
Lun de resterende 175 gram mælk lidt i mikroovnen eller i en gryde, og opløs gæren i den lune mælk.
25 g gær
Tilsæt sukker, salt, evt. bageenzym, de resterende 460 gram hvedemel, og den afkølede meljævning, og ælt dejen sammen. Ælt dejen på røremaskine med dejkrog i ca. 10 minutter.
8 g bageenzym (reklamelink), 1 tsk sukker, 1 tsk salt
Efter 10 minutter tilsættes det bløde smør, og dejen æltes ca. 10 minutter mere eller indtil den er glat og jævn og slipper skålen.
25 g smør
Når dejen er færdigæltet, skal den hvile 20 min ved stuetemperatur.
Efter 20 min tager du dejen ud på bordet, og trykker den ud til et rektangel med samme længde som din form.
Fold dejen og spænd den op. Fold først oppe fra og ind mod midten, og derefter nedefra og ind over din anden foldning. Luk samlingen godt sammen, og rul franskbrøddet et par gange på bordet, inden du lægger det i formen med samlingen nedad.
Lad dit brød hæve ca. 60 minutter ved stuetemperatur, og snit så brøddet, og pensel det med lidt mælk på toppen. Du kan også drysse med birkes hvis du vil have birkes på dit formbrød.
1 spsk mælk
Varm ovnen op til 220 grader almindelig over- og undervarme.
Bag brødet nederst i ovnen i ca. 25 minutter ved 220 grader.
Lad brødet køle af på en rist inden du skærer i det.