Helt klassisk pizza med smagen af cheeseburger. Det lyder måske lidt underligt, men det smager virkelig godt. Toppingen er oksekød, ost, tomatsovs, salat, syltede agurker, løg og burgerdressing.
Pizzadejen laves som beskrevet i opskriften i ingredienslisten. Når dejen er klar, formes den ud til pizzastørrelse. Dejen giver 3-4 pizzaer alt efter størrelse. Brug durummel på bordet når du former dine deje, så hænger den ikke fast.
1 portion pizzadej, Durummel
Alle ingredienserne til burgerdressingen blandes grundigt sammen i en lille skål og stilles på køl til det skal bruges.
1 dl mayonaise, 1 spsk ketchup, 1 spsk chilisauce, 1 spsk sød sennep, 1 spsk brun farin, ½ spsk æbleeddike, ½ tsk salt
Icebergsalaten skæres i tern eller tynde strimler og stilles til siden. Løget pilles og skæres i små tern eller hakkes fint og stilles til siden. Agurkesalaten hakket til små tern og stilles til siden.
1 løg, ¼ iceberg, 10 skiver agurkesalat
Form oksekødet til små klumper og flad dem ud. Stil dem til siden når alt kødet er formet.
300 g hakket oksekød
Tryk pizzadejene ud, og form dem til pizzabunde. Fordel derefter pizzasaucen ud over over bundene i et jævnt lag med en ske.
3 dl pizzasauce
Mozzarallaen skæres i mindre stykker, og fordeles på pizzaerne, efterfulgt af den revne cheddarost.
150 g frisk mozzarella, 150 g revet cheddarost
Fordel derefter de små stykker oksekød ud over pizzaerne.
Drys pizzaerne med en smule tørret oregano og et drys salt.
2 tsk tørret oregano, Salt
Derefter skal pizzaerne bages en af gangen på en varm bagesten eller bageplade i ovnen eller på grillen ved 250-275 grader. Den skal have ca. 8-10 minutter men hold godt øje med den. I en varm pizzaovn skal den have 2-4 minutter alt efter temperatur, husk at vende den jævnligt.
Når pizzaerne kommer ud af ovnen, fordeles salat, de hakkede løg og agurker ud over hver pizza i et jævnt lag.
Slut af med fordele burgerdressing ud over pizzaerne.