Start med at forberede kyllingen. Trim kyllingebrysterne for fedt og eventuelle sener. Derefter bankes de ud til de er ca. 1 - 1,5 cm. i tykkelsen. Når alle kyllingebrysterne er banket ud, stilles de til siden.
6 kyllingebryster
Burgerdressing:
Bland alle ingredienserne til dressinden sammen i en skål, dæk det til og stil det på køl til dressingen skal bruges.
1 dl mayonnaise, 1 spsk ketchup, ½ spsk chilisauce, ½ spsk sød sennep, 1 spsk brun farin, ½ spsk æbleeddike, ½ tsk salt
Marinering af kyllingen:
Kom alle ingredienserne til marinaden i en stor skål og rør det grundigt sammen. Kom de forberedte kyllingebryster i, dæk skålen til med film og stil den på køl i et par timer. - Dette kan med fordel gøres dagen i forvejen, så tager kyllingen mere smag.
2,5 dl kærnemælk, 1,5 tsk paprika, 1,5 tsk løgpulver, 1 tsk hvidløgspulver, ½ tsk cayennepeber, 1 tsk salt
Når kyllingen har trukket på køl er man klar til at fortsætte.
Panering:
I en dyb tallerken blandes alle ingredienserne til paneringen grundigt sammen og stilles til siden.
I en stor pande med høje kanter, eller i en gryde varmes olien op til ca. 180 grader.
1 l olie
Tag den marinerede kylling ud af køleskabet. Tag et bryst op ad gangen og vend det grundigt i den krydrede melblanding. Kom nu det panerede kyllingebryst forsigtigt ned i den forvarmede olie. - Du kan godt stege to kyllingebryster ad gangen hvis gryden er tilpas stor.
Steg nu dem nu i olien i 5-7 minutter på hver side til eller til de er helt gyldne og sprøde. Når de er færdige, tages de og og placeres på fedtsugende papir. Gentag processen med resten af kyllingen.- Den færdige kylling kan holdes varm i ovnen ved 100 grader.
Når alt kylling er stegt, er det tid til at samle burgerne.
Varm bollerne, skær dem over og smør bollerne med mayonnaise. Fyld dem med kyllingen, salat, syltede agurker den lækre burgerdressing, og server dem straks.