Nem og lækker vegetarisk/vegansk indisk gryderet med kartofler og blomkål. Det er en karryret, som du kan servere med kogte ris og et lækkert fladbrød til. Den tager ikke lang tid at lave, og er både nem og billig aftensmad.
Kartoflerne skrælles og skæres i mundrette tern eller både. Blomkålen skylles og deles i små buketter.
350 g kartofler, 500 g blomkål
På en stor pande varmes halvdelen af olien op. Tilsæt nu kartoflerne og blomkålen og svits det 5 - 10 minutter eller til de bliver gyldne. Tag dem op op stil dem til siden.
3 spsk olie
I mens kartofler og blomkål svitses, tilsættes den anden halvdel af olien nu op i en tykbundet gryde. Hak løget fint. Kom det hakkede løg i gryden, og svits det til løgene bliver klare. Tilsæt nu fintrevet hvidløg og fintrevet frisk ingefær og svits det ved middel varme i ca. 1 minut.
Kom hakkede tomater i gryden sammen med vand, rør rundt og lad det simre 5 minutter inden kartofler og blomkål tilsættes til gryden sammen med salt, peber, sukker og limesaft.