2bouillonterninger, hønsebouillon, kan udelades. Evt. mere efter smag
Krydderierne:
frisk løvstikke, kan udelades
1bdtfrisk persille
2spskfrisk timian
2laurbærblade
4hele nelliker
10peberkorn
1spsksalt, eller efter smag
1spsksukker
Suppeurter til fyld:
4gulerødder, skrællet og skåret i tern. Der kan tilføjes ekstra gulerødder efter smag.
1selleri, skrællet og skåret i tern. Kan erstattes af persillerod.
3Porrer, Renset og skåret i passende skiver
Sådan gør du
Kyllingerne kommes i en stor gryde, fyld koldt vand over så det lige dækker kyllingerne.
Bring vandet i og og skum urenhederne væk fra overfladen med en hulske eller en alm. ske.
Når der ikke kommer flere urenheder fra kyllingerne kommes porretoppe, selleri, gulerødder, bladselleri, løg, hvidløg samt bouillonterninger i gryden sammen med alle krydderierne.
Bring det i kog, skru ned for varmen og lad suppen simre under låg i ca. 1,5 time.
Når suppen har kogt færdig tages kyllingerne op og kommes i et fad. Derefter hældes suppen igennem en si over i en anden gryde. Alle de suppeurter der har kogt med kasseres.
Bring suppen i kog igen. Tilsæt nu de suppeurter der skal udgøre fyldet i den endelige suppe. (Gulerødder, selleri, porrer skåret i passende tern) De skal nu simre med i suppen i 15 - 20 minutter , eller til de er kogt møre. Jeg sætter pris på at der stadig er en smule bid i grøntsagerne, men det er en smagssag.
Imens suppen simrer færdig med grøntsagerne, pilles kyllingerne for kød.
I dybe tallerkener eller suppeskåle kommes en passende mængde af kyllingekødet, hæld derefter den varme suppe over, og server med et godt madbrød til.
Noter
Resterne af suppe og kyllingekød kan med fordel bruges til høns i asparges.