Opskrift på en helt fantastisk mør og saftig svinemørbrad med bacon tilberedt på grillen. Der er masser af velsmag og den passer perfekt sammen med en bagt kartoffel på grillen og selvfølgelig hvidløgssmør.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 35 minuttermin
Hviletid 5 minuttermin
Samlet tid 50 minuttermin
Antal 4personer
Udstyr
Madsnor
Grill
Ingredienser
1svinemørbrad
150gbacon
Salt
Peber
Frisk rosmarin
Sådan gør du
Grillen forvarmes til 250 grader. Sat op til direkte/indirekte varme1.
Forbered mørbraden. Puds den for sener og fedt. Derefter omvikles den med bacon. Bind den med madsnor og stik kviste af frisk rosmarin ind under snoren. Krydder den med salt og peber på alle sider.
1 svinemørbrad, 150 g bacon, Salt, Frisk rosmarin, Peber
Brun nu mørbraden af på den forvarmede og smurte grill over direkte varme. Flyt derefter mørbraden til indirekte varme og skru om muligt ned for varmen til 210 grader.
Mørbraden tilberedes nu ved indirekte varme til kernetemperaturen er 61-62 grader2.
Når kernetemperaturen er nået tages mørbraden af grillen og skal nu hvile 5-10 minutter inden snoren fjernes og mørbraden skæres ud og serveres3.
Noter
1. Grill - Opskriften kan du bruge på både gasgrill, kulgrill og træpillegrill, princippet er fuldstændig det samme.2. Kernetemperatur - Vi tager mørbraden af omkring 61-62 grader, og når den så hviler vil temperaturen stige yderligere nogle grader, så vi lander omkring 64-65 grader. Ved denne temperatur er mørbraden meget let rosa og saftig og lækker.3. Servering - Server med dit favoritgrilltilbehør, det kunne være brød og kartoffelsalat eller hvad du nu har lyst til. Find inspiration til grilltilbehør her.