Opskrift på stuvede ærter og gulerødderDen klassiske danske sovs med stuvede grøntsager. Vi spiser den til krebinetter, frikadeller, hamburgerryg eller andre kødretter, og gerne med kogte kartofler til. Det er noget både voksne og børn elsker at spise herhjemme.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
750gfrosne ærter og gulerødder, eller friske
50gsmør
2spskhvedemel, med top
2dlmælk
Vand
1grøntsagsbouillonterning, eller anden slags
1dlpersille
1/4tskmuskatnød
Sådan gør du
Kom ærter og gulerødder i kogende vand, og giv dem et kort opkog så de stadig har lidt bid. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af. Bruger du friske grøntsager, skrælles gulerødderne, skæres i tern, og koges 2-3 minutter. Ærterne kan bruges friske.
750 g frosne ærter og gulerødder
Smelt smørret i en tykbundet gryde ved middel varme og kom så hvedemel i mens du pisker, til det bliver en jævn masse. Lad det så stege ved svag varme i ca. 1 min imens du fortsat pisker.
50 g smør, 2 spsk hvedemel
Tilsæt nu gradvist mælk imens du stadig pisker i sovsen. Fortsæt herefter med at tilføje vand ind til saucen har den ønskede konsistens. Kom bouillonterningen i sammen med fintrevet muskatnød samt ærter og gulerødder. Lad sovsen simre i ca. 5 min, husk at røre i den jævnligt, så den ikke brænder på.