Opskrift på lækre røgede, søde og salte tern af svinekød
Forb. tid 15min
Tilb. tid 5t
Samlet tid 5t15min
Antal 8personer
Ingredienser
1,5kgsvinekød, brystflæsk, eller ribbensteg uden skind
2spskolivenolie
barbecue rub, cirka 2 dl eller efter smag
2,5dl barbecue sauce
1dlæblemos, fra glas, eller hjemmelavet
1,5dlbrun farin
100gsmør
Sådan gør du
Grillen forvarmes til 120 grader. Hvis man bruger en gasgrill. eller en almindelig kulgrill skal der bruges en smokebox eller røgchunks til at lave røg.
Brystflæsket pudses for overskydende fedt og skæres derpå i tern á ca. 4 x 4 cm.
Kom stykkerne af brystflæsk i en skål og kom olivenolien ud over. Vend brystflæsket godt rundt, så olien bliver fordelt.
Kom derefter rigeligt dry rub efter smag ud over kødet og vend det igen rundt, så rubben bliver godt fordelt.
Placer nu stykkerne af brystflæk på grillen/smokeren og tilbered dem i ca. 3 timer, til de har fået en fin "bark" af røgen og varmen. Hvis du laver dem på gas eller kulgrill, suppleres der løbende med røgflis til rygeboks (reklamelink), eller røgchunks.
Når der er gået 3 timer kommes stykkerne af brystflæsk i en alubakke. Hæld barbecue sauce over sammen med æblemos, og vend det hele godt rundt. Slut af med at drysse med brun farin og fordel skiver af smør over kødet.
Dæk det til med alufolie og stil det på grillen igen. Nu skal det stå og hygge sig i 1,5 time. ved 120 grader.
Når der er gået Ca. 1,5 time, tages folien af og brystflæsket tilberedes yderligere ca. 15 minutter til saucen er kogt lidt ind.