½tskstødt spidskommen, kan udelades hvis man ikke kan lide smagen
1tsktørret chili, ikke for stærk
1tsksukker
1½tsksumak, eller 1 spsk. citronsaft
1½tsksalt
Sådan gør du
Start med at forberede peberfrugterne. Jeg plejer at grille dem på et gasblus, men de kan sagtens laves i ovnen under grill. Hvis du griller dem over gasblus, så skal du tænde blusset op for fuld varme og placere den hele peberfrugt på blusset. Hold øje med den og vend den til den er blevet sort hele vejen rundt. Kom dem derefter i en plastikpose i 5 - 10 minutter. Pil derefter kerner ud, og brændt skind af.Hvis du griller peberfrugterne i ovn, så del peberfrugterne i halve og smør dem med olivenolie. Placer dem på en bageplade øverst i ovnen og brug grillen til peberfrugternes skind er helt sort. Kom dem derefter i en plastikpose i 5 - 10 minutter. Pil derefter kerner og brændt skind af.
Hak og rist valnødderne i 4 - 5 minutter på en tør pande ved middelvarme.
I en blender kommer man nu de grillede peberfrugter i bunden, dernæst olivenolie og så resten af ingredienserne.
Blend nu det hele til den ønskede konsistens er nået. Man kan selv bestemme hvor grov eller fin man vil have den.
Pynt med granatæblekerner, hakkede valnødder samt olivenolie og evt. hakket persille.
Server som dip til ristet pitabrød, lavash eller som tilbehør til kød eller fisk.