Opskrift på langtidsstegte andelårDu kan servere andelår langtidsstegt som weekendmad eller til Mortensaften eller jul. Ved langtidsstegning bliver andelårene mere møre og lækre, og kan servere med traditionelt tilbehør eller dit favorittilbehør.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 3 timert10 minuttermin
Samlet tid 3 timert15 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
4andelår
2spskolivenolie
Salt
Peber
2tskrosmarin
2løg
1appelsin, saften
½dlportvin
Sådan gør du
Tænd ovnen på 100 grader,
Kom andelårene i et ovnfast fad, og pensel dem med olivenolie. Drys dem med salt, peber og rosmarin. Skræl løgene og del dem i både. Læg dem mellem andelårene, og hæld til sidst appelsinsaft og portvin ud over.
Sæt fadet i ovnen i 3 timer ved 100 grader. Du må gerne øse lidt af væsken op over andelårene flere gange i løbet af tilberedningen. Det er godt for smagen og mørheden af kødet.
Når de tre timer er gået, skrues ovnen op til 250 grader med grillfunktionen tændt. Grill andelårene til skindet er sprødt, men hold godt øje med at de ikke bliver sorte for det går hurtigt.
Når skindet er sprødt tages fadet ud af ovnen, og andelårene er klar til servering.
Brug eventuelt skyen fra fadet til at lave en andesovs.