Opskrift på den klassiske tyske bistroret zigeunerschnitzel, som serveres med pommes frites og en sovs med peberfrugt. Den smager skønt og er en ret hele familien vil elske.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 35 minuttermin
Samlet tid 50 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
4skinkeschnitzler, eller svinekoteletter omkring 150 g. stykket.
60gsmør
3spskolivenolie
Panering:
2dlhvedemel
2tsksalt
Peber, efter smag
3æg
2dlrasp
Sigøjnersauce:
3spskolivenolie
2røde peberfrugter, renset og skåret i tynde strimler
2grønne peberfrugter, renset og skåret i tynde strimler
I en tykbundet gryde varmes olien op til middel varme. Peberfrugt samt løg og hvidløg kommes i og svitses til løgene begynder at blive klare.
Paprika, salt, peber samt sukker tilsættes og svitses kort med før vand, bouillonterning , hakkede tomater og æbleeddike tilsættes.
Kom låg på gryden og skru ned for varmen, lad saucen simre under låg i ca. 30 minutter. Når de 30 minutter er gået jævnes saucen med maizena rørt op i vand. Smag saucen til og lad den stå på lav varme til den skal serveres.
Schnitzler:
I mens saucen simrer forberedes schnitzlerne. Kødet bankes ud til ca. ½ centimeters tykkelse.
Melet kommes på en tallerken og krydres med salt og peber. I en anden tallerken kommes rasp. I en dyb tallerken piskes æg sammen. Nu er man klar til at panere sine schnitzler. Først vendes de i mel, derefter i æg og til sidst i rasp. Sørg for at der er panering over det hele. Når schnitzlerne er paneret placeres de på en en tallerken eller et skærebræt, så de er klar til at komme på panden.
Når der er ca. halvdelen af simretiden for saucen er gået smeltes smør samt olie på en stor pande ved middel varme. De panerede schnitzler steges nu af en eller flere omgange i ca. 4 minutter på hver side eller til de er gyldne og sprøde. De færdigstegte schnitzler placeres i et fad og holdes varme til servering,
Schnitzlerne anrettes på tallerkener og serveres med den gode sigøjnersauce, pommes frites og grønne ærter.