Opskrift på halv kylling på grillLækker 1/2 grillkylling med barbeque. Server den klassisk som vi kender den fra grillbaren med pommes frites og agurkesalat eller med dit favorittilbehør.
Start med at forberede kyllingen. Yderste led på hver vinge klippes af. Klip også gumpen af.
1 kylling
Kyllingen vendes nu rundt med brystsiden ned. Klip på hver side af rygraden (så tæt på som muligt) og kasser rygraden. Vend kyllingen rundt og "fold" den ud. Med en skarp kniv flækkes kyllingen nu i 2 dele igennem brystbenet.
Derefter renses hver halve kylling for rester af indvolde, og det overskydende halsskind skæres væk og kasseres.
Nu smøres hver halve kylling ind iolivenolie, så hænger krydderierne bedre fast.Fordel nu barbecuekrydderi på begge halve kyllinger så de er helt dækket, også på bagsiden!
2 spsk olivenolie, 1 dl barbecuekrydderi til kylling
De 2 halve kyllinger kommes på grillen oggrilles nu ved 130 grader indirekte varme. Vi sigter efter en kerne temperatur i bryst og ved ben på 74-75 grader. Brug gerne en smokerbox til at lave røg hvis du griller på gas- eller kuglegrill. Her bruger vi en træpillegrill, der selv producerer røg under tilberedningen.
Når kernetemperaturen kommer op på ca.65-67 grader pensles kyllingerne med barbecuesauce over det hele. Dette gøres nemmest ved at tage kyllingerne over i en alubakke og pensle løs. Så sviner man heller ikke så meget i grillen. Når de er penslet ind kommes de tilbage på grillen igen.
1 dl barbecue sauce
Fortsæt med at grille kyllingerne til de har nået kernetemperaturen på 74 - 75 grader. Når kyllingerne er færdige, tages de af og trækker utildækket i 10 - 15 minutter før de serveres.