Opskrift på kvædegeleLækker og flot rød hjemmelavet gele af kvæder. Har du kvæder i haven, så er det bare med at komme i gang med at lave gele. Den er skøn til oste, kød, vildt eller på et stykke hjemmebagt brød.
Vask kvæderne og skrub dem godt. Skær dem i grove stykker (de skal ikke skrælles og du skal ikke fjerne kernehuset) og kom dem i en gryde. Hæld citronsaft og vand over kvædestykkerne så det dækker og bring gryden i kog. Jeg bruger cirka 1 liter vand til 1 kg kvæder.
1 kg kvæder, 1 L vand, 2 citroner
Lad kæderne koge en time under låg til de er helt møre.
Si saften. Brug et gelestativ eller en si med et rent viskestykke i. Lad saften dryppe af over et par timer indtil alt saften er dryppet af. Mål herefter saften af, og kom den over i en ren gryde.
Kom sukker i saften, du skal bruge 750 g sukker pr liter saft. Jeg fik 1 liter saft af denne portion. Kog saften op sammen med sukkeret. Lad saften simre i cirka 25-30 minutter indtil den tykner og bliver en flot rød farve.
750 g sukker
Tag en skefuld op på en kold tallerken og sæt dem i køleskabet. Se om geleen sætter sig indenfor et par minutter i køleskabet, så er den klar til at komme på glas. Hvis den ikke sætter sig, skal den koges lidt længere.
Fjern skummet fra toppen af geleen med en ske, og hæld den færdige gele på rene skoldede glas, som eventuelt er skyllet i spiritus for længere holdbarhed.
Lad geleen køle helt ned inden du sætter låg på glassene, for at geleen stivner rigtigt.