Lækre og sprøde kroketter med en midte af smagfuld kartoffelmos med parmesan og persille. De er lækre som tilbehør til aftensmaden eller hvis du skal servere en god middag til for eksempel nytårsaften.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 40 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
500gkartofler, kogte og afkølede
30gsmør, blødt
1æg
125ghvedemel
70gparmesan, fint revet
2spskfrisk persille, finthakket
1 ½tsksalt
Peber, efter smag
¼tskstødt muskatnød
Panering:
3tskæg
150ghvedemel
125gpankorasp
Friture:
1lolie, olie egnet til friture
Sådan gør du
I en skål moses de afkølede kartofler med en kartoffelmoser. Tilsæt blødt smør, æg, mel, fint revet parmesan, hakket persille, salt, peber efter smag samt stødt muskatnød.
500 g kartofler, 30 g smør, 1 æg, 125 g hvedemel, 70 g parmesan, 2 spsk frisk persille, 1 ½ tsk salt, Peber, ¼ tsk stødt muskatnød
Ælt det nu sammen til det bliver en fast dej at arbejde med. Nu formes små aflange pølser på ca. 20 - 30 g. af dejen. Placer dem på et stykke bagepapir eller på et skærebræt. - Hvis dejen klistrer, kan man tage lidt mel på fingrene.
Når man er færdig med dem alle sammen kan de eventuelt stilles på køl, til de skal bruges.
I en tykbundet gryde varmes olien nu op til ca.180 grader. - Brug et termometer til at tjekke temperaturen på olien.
1 l olie
I mens olien varmes op, paneres kroketterne. I en skål piskes 3 æg sammen. I en anden skål hældes mel op, og i den sidste skål hældes der pankorasp op.
3 tsk æg, 150 g hvedemel, 125 g pankorasp
Nu vendes kroketterne i mel, derefter i æg og til sidste i rasp. Steg herefter de panerede kroketter i den opvarmede olie i 3-4 minutter, eller til de er gyldne og sprøde. Vend dem rundt undervejs. - Steg 3 - 4 stk. ad gangen for ikke at afkøle olien alt for meget.
Når kroketterne er stegt, kommes de over på fedtsugende papir.