Julemandens knapper med hindbær, eller syltetøjskager som nogle også kalder dem, er små lækre småkager med en midte af syltetøj eller marmelade. De er virkelig nemme at lave, og så smager de skønt og pynter flot på småkagefadet til jul.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 30stk
Ingredienser
150ghvedemel
1tskbagepulver
100gsmør
1vaniljestang
50gflormelis
2spskpiskefløde
½dlhindbærmarmelade
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Bland melet sammen med bagepulver, og smuldrer smørret heri.
150 g hvedemel, 1 tsk bagepulver, 100 g smør
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland det med lidt af flormelissen for at skille kornene lidt fra hinanden. Bland så vanilje og flormelis sammen med mel/smør-blandingen.
1 vaniljestang, 50 g flormelis
Kom piskefløde i, og saml dejen.
2 spsk piskefløde
Tril små kugler af dejen (på ca. 8 gram). Sæt kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Brug enden af en grydeske til at lave små fordybninger i småkagerne.
Brug en teske til at fylde hullerne med syltetøj. De skal fyldes helt op, da det vil synke lidt under bagningen.
½ dl hindbærmarmelade
Bag småkagerne ved 175 grader varmluft i 10 minutter til de er gyldne i kanten.
Lad småkagerne køle helt ned på en rist inden de kan pakkes i kagedåser.
Noter
Ingrediensnoter
Smør - Jeg bruger gerne usaltet smør når jeg bager. Det skal være rigtig smør og ikke et blandingsprodukt.Vanilje - Vi bruger vaniljestang, men du kan også udskifte noget af flormelissen med vaniljesukker eller bruge vaniljepasta i stedet.Piskefløde - Jeg elsker at lave dej med piskefløde, det giver simpelthen en lækker dej. Hvis du ikke har det i køleskabet, kan du bruge lidt sammenpisket æggeblomme i stedet.Syltetøj - Syltetøj eller marmelade kan du vælge efter hvad I bedst kan lide. Vi elsker hindbær. Hvis du vil gøre dem ekstra julede, så prøv at lave dem med Julemarmelade. Hvis du ikke vil bruge syltetøj, kan du også lave julemandens knapper med M&M's.
Forberedelse
Du kan sagtens lave dejen dagen før og lægge den i køleskabet. Tag den gerne ud lidt før du skal bage, så den er blød nok til at trille kugler af.
Opbevaring
Småkagerne skal opbevares i lufttætte kagedåser. Husk at lade dem køle helt ned på en rist inden du pakker dem ned.