Lækre hjemmelavede flødekarameller med smag af jul. Julesmagen kommer af en blanding af kanel, nelliker og ingefær. De her karameller smager altså lidt af brunkager, og er perfekte i slikskålen til jul.
Tilb. tid 40 minuttermin
Nedkøling 3 timert30 minuttermin
Samlet tid 4 timert10 minuttermin
Antal 70stk
Ingredienser
5dlpiskefløde
250gsukker
125gglukosesirup
1tskvaniljepasta
Krydderier
1spskflagesalt
1tskstødt kanel
½tskstødte nelliker
½tskstødt ingefær
Sådan gør du
I en stor gryde eller pande varmes sukker, piskefløde, glukosesirup og vaniljepasta op til det begynder at koge. - Det bør være en nonstick gryde eller pande så karamellen ikke så let sætter sig fast, og gerne med høje kanter, da karamelmassen vil boble op når den koger.
5 dl piskefløde, 250 g sukker, 125 g glukosesirup, 1 tsk vaniljepasta
Kog karamelmassen ved middel varme til temperaturen rammer 119-120 grader. Det tager lidt tid, så hav god tålmodighed. Mål i mens krydderierne af.
Tag gryden/panden af blusset når massen rammer 119-120 grader. Sigt kanel, nelliker og ingefær i, og tilsæt flagesalt. Rør rundt til krydderierne er jævnt fordelt.
1 spsk flagesalt, 1 tsk stødt kanel, ½ tsk stødte nelliker, ½ tsk stødt ingefær
Hæld karamelmassen op i et fad 25x25 cm foret med bagepapir. Lad den køle ned i ca. 3,5 timer ved stuetemperatur inden den skæres ud i passende stykker med en skarp kniv. - Jeg plejer at få ca. 70 karameller ud af en portion. Men du bestemmer selv hvor store du vil lave dem.
Pak karamellerne i cellofan eller bagepapir skåret til i passende stykker.