Sprød crunch med havregryn og mandler, som bliver ristet i smør med sukker på panden. Det smager skønt som koldskålscrunch, på yoghurt eller skyr til morgenmaden eller i desserter eller trifli.
Forb. tid 0 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 10 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
25gsmør
25gsukker
50ghavregryn
50gmandler, hakkede
Sådan gør du
Smelt smørret på en pande ved middel varme.
25 g smør
Tilsæt havregryn, hakkede mandler og sukker til panden.
25 g sukker, 50 g havregryn, 50 g mandler
Steg ved middel varme til havregryn og mandlerne er gyldne og let sprøde. Det tager cirka 10 minutter. Rør jævnligt rundt, og pas på det ikke brænder på i mens.
Hæld det hele ud på et stykke bagepapir, og lad det køle ned inden det kan kommes i en lufttæt bøtte eller i et glas med låg.
Noter
Ristede havregryn uden mandler - Du kan sagtens lave denne opskrift uden mandler. Så skal du bare bruge dobbelt mængde havregryn, og ellers lave den på samme måde.