Klassisk tilbehør til græske retter og sommeren grillmad. Nem opskrift på en salat med feta og oliven som bringer ferieminderne frem. Den er perfekt til græske bøffer eller -frikadeller men er også god til en bøf på grillen eller et stykke kylling.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 5 minuttermin
Samlet tid 10 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
350gcherrytomater, eller alm. tomater
1agurk
1rødløg
100gsorte oliven, uden sten
100gfeta, i tern
2spsktørret oregano, eller efter smag
Dressing
1spskcitronsaft
1spskrødvindeddike
½dlolivenolie
1 ½tsksalt
1tsksukker
Peber
Sådan gør du
Start med at forberede dressingen. Alle ingredienserne blandes i en lille skål og piskes sammen. Smag dresingen til.
1 spsk citronsaft, 1 spsk rødvindeddike, ½ dl olivenolie, 1 ½ tsk salt, 1 tsk sukker, Peber
Agurken samt tomaterne skylles. Agurken skæres i grove tern. Hvis man bruger cherrytomater skæres de midt over, almindelige tomater skæres i grove tern.
350 g cherrytomater, 1 agurk
Rødløget pilles og skæres i tynde skiver. De sorte oliven kan bruges hele, eller deles i 2.
1 rødløg, 100 g sorte oliven
Kom grøntsagerne i en skål sammen med feta. Drys tørret oregano over, og hæld derefter dressingen over. Vend det hele godt sammen.
100 g feta, 2 spsk tørret oregano
Server salaten med det samme, eller stil den til på køl til det er spisetid.