Nemme og lækre små pakker af butterdej, som er fyldt med tomatsovs, skinke og ost. Det er en skøn madpakkesnack med smag af pizza, og ungerne elsker den.
Rul butterdejen ud på bordet, og skær den ud i 6 lige store stykker med en skarp kniv.
1 rulle butterdej
Smør cirka en spiseskefuld pizzasauce på en ene side af hvert dejstykke. Det skal være sådan at der er dej nok uden fyld, til at lukke hen over fyldet til sidst som et låg.
1 dl pizzasauce
Kom derefter skinkestrimler ovenpå pizzasaucen, og drys med revet mozzarella. Krydder til sidst med oregano, salt og peber.
200 g skinkestrimler, 120 g revet mozzarella, Oregano, Salt, Peber
Pisk ægget sammen med en gaffel, og smør lidt sammenpisket æg rundt langs kanten af pakken. Skær 5 riller i låget, og fold det hen over fyldet. Tryk pakkerne godt sammen, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
1 æg
Pensel toppen af butterdejspakkerne med sammenpisket æg, og bag dem derefter i den forvarmede ovn i 15 minutter ved 200 grader eller til de er gyldne og sprøde ovenpå.
Lad butterdejspakkerne køle ned på en rist inden de pakkes ned.
Noter
Formning af pakkerne - Se længere oppe i blogindlægget for at se billeder af hvordan jeg former butterdejspakkerne og skærer riller i låget.