Grød af æbler til dessert eller gammeldags æblekage. Den kan spises med en kugle vaniljeis, mælk eller fløde eller du kan bruge den i gammeldags æblekage.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1kgæbler, skrællet, kernehus fjernet og skåret i tern.
2dlvand
1tskvaniljepasta, eller kornene fra en vaniljestang
70gsukker
Sådan gør du
Kom æbletern, vand og vanilje i en gryde og kog op.
1 kg æbler, 2 dl vand, 1 tsk vaniljepasta
Når æblerne begynder at koge ud, tilsættes sukkeret, og grøden koges ved svag varme indtil den har den ønskede konsistens. Alt efter æblesort og størrelsen på dine æbletern tager det omkring 15 minutter.
70 g sukker
Når du er tilfreds med konsistensen smager du grøden til, og ser om den behøver mere sukker. Jeg synes godt at der må være lidt æblestykker tilbage i din færdige grød, men du kan også vælge at koge æblestykkerne helt ud eller give den en kort tur med stavblenderen.
Server grøden lun eller kold med mælk på eller brug den i gammeldags æblekage.