Lækre cupcakes fyldt med chokoladestykker og en cremet blød chokoladetopping. Det er den ultimative cupcake for chokoladeelskere, og den er et hit hos både børn og voksne.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Nedkøling og pyntning 1 timet
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 14cupcakes
Udstyr
Muffinsform
Ingredienser
Muffins
175gsmør
250ghvedemel
250gbrun farin
60gkakao
1/2spskbagepulver
1tsknatron
1/2tskkanel
1tskrevet appelsinskal
1/4tsksalt
2,5dlkærnemælk
1dlkold kaffe, kan erstattes med vand
2tskvaniljeessens
2æg
150gmørk chokolade
150g lys chokolade
Chokoladefrosting
125gsmør, blødt
1tskvaniljeessens
500gflormelis
1dlmælk
100gmørk chokolade
Sådan gør du
Muffins
Smelt smørret i en gryde, og lad det køle af.
175 g smør
Tænd ovnen på 190 grader almindelig over- og undervarme.
Kom hvedemel, farin, kakao, bagepulver, natron, kanel, appelsinskal og salt i en stor skål, og rør det hele godt sammen.
250 g hvedemel, 250 g brun farin, 60 g kakao, 1/2 spsk bagepulver, 1 tsk natron, 1/2 tsk kanel, 1 tsk revet appelsinskal, 1/4 tsk salt
Tag en anden skål og bland kærnemælk, kold kaffe, vaniljeessens og æg. Pisk det sammen og tilsæt så det afkølede smør mens du pisker.
Kom de våde ingredienser over i de tørre, og vend dejen rundt indtil du har en jævn dej. Tilsæt hakket chokolade, og vend det ind i dejen.
150 g mørk chokolade, 150 g lys chokolade
Fyld dejen i muffinsforme, fyld formene cirka 2/3, så der er plads til at de kan hæve.
Bag dine muffins midt i en forvarmet ovn 190 grader med over- og undervarme i 18-20 minutter. Stik med en kødnål i dem, for at tjekke om de er færdigbagt. Der må ikke hænge dej ved når du trækker nålen op af din muffin.
Lad dine muffins køle helt ned inden de pyntes.
Topping
Pisk det bløde smør sammen med vaniljeessens indtil det bliver helt hvidt og luftigt.
125 g smør, 1 tsk vaniljeessens
Tilsæt skiftevis flormelis og mælk mens du rører smørcremen sammen. Brug gerne spaden på din røremaskine her. Gem lidt af flormelis og mælk til at justere konsistensen til sidst, det er ikke sikkert det hele skal bruges.
500 g flormelis, 1 dl mælk
Hak chokoladen, og smelt 2/3 af chokoladen i mikroovnen eller over vandbad. Rør resten af den hakkede chokolade i, og rør indtil det hele er smeltet. Hæld chokoladen i smørcremen, og rør det sammen. Juster eventuelt konsistensen på cremen med lidt mere mælk eller flormelis.
100 g mørk chokolade
Kom frostingen på en sprøjtepose med en stjernetyl i, og dekorer dine cupcakes med frosting.
Noter
Frysning - Hvis du ikke kan spise alle dine muffins, så kan de sagtens fryses ned.Chokoladefrosting - Se flere tips til at lave smørecreme med chokolade.