Nem opskrift på lækker og nem kinesisk inspireret ret med masser af grøntsager og kylling. Du kan servere retten med kogte ris eller nudler, og den tager ingen tid at lave.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 25 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
500gkyllingebryst
4spskolie, til stegning
Salt, efter smag
Peber, efter smag
1spsksesamfrø
Grøntsager
2stilkebladselleri
1løg, stort
1rød peberfrugt
1gul peberfrugt
200gsukkerærter
250gchampignon
2forårsløg, til topping
Sauce
2dlhønsebouillon, ½ bouillonterning opløst i 2 dl vand
Grøntsagerne forberedes. Bladselleri renses og skæres på skrå i tynde skiver. Løget pilles og skæres i helt tynde både. Den røde og gule peber renses for kerner og skæres i strimler. Sukkerærterne skylles og skæres i halve. Champignonerne skylles og skæres i kvarte. Stil det hele til siden.
2 stilke bladselleri, 1 løg, 1 rød peberfrugt, 1 gul peberfrugt, 200 g sukkerærter, 250 g champignon
Kyllingebrysterne pudses for sener og fedt, og skæres derefter i mundrette stykker. De krydres derefter med salt og peber.
500 g kyllingebryst, Salt, Peber
I en stor pande eller wok varmes halvdelen af olien op til høj varme, Tilsæt nu kyllingestykkerne og brun dem af ved høj varme i 4-5 minutter eller til de har fået farve på alle sider. Når de er færdige tages kyllingen op og stilles til siden.
4 spsk olie
Tilsæt resten af olien til samme pande, og varm det op. Nu skal alle grøntsagerne i, og steges ved høj varme i 4-5 minutter, eller til de begynder at falde lidt sammen og bliver lidt bløde. Skru så lidt ned for varmen.
Tag skålen med den forberedte sauce og pisk den. Tilsæt den derefter til panden, og lad den simre med til den bliver tyk og cremet. Tilsæt kyllingen og sesamfrø, vend det hele grundigt sammen og lad det simre med i et minuts tid.
1 spsk sesamfrø
Drys med fintskåret forårsløg, og server sammen med kogte basmatiris eller nudler.
2 forårsløg
Noter
Opbevaring og holdbarhed - Du kan gemme resterne og opvarme dem igen hvis du vil servere dem dagen efter, eller have nem frokost med på arbejde. Du kan også sagtens fryse retten ned.Grøntsager - Du kan bruge de grøntsager I bedst kan lide, og skifte vores forslag ud med dem du har derhjemme i grøntsagsskuffen. Det er en god måde at få tømt ud i køleskabet på.