Opskrift på oksefilet i airfryerLækker og perfekt tilberedt oksefilet lavet i airfryer. Den er skøn at servere som gæstemad til nytårsaften eller en dag hvor du vil forkæle familien lidt ekstra. Server med sprøde kartofler og en god sauce til.
Kom olie, hvidløg og timian i en blender og blend det. Stil det til siden. - Alternativt hakkes timian og hvidløg fint og blandes i olien.
2 spsk olie, 1 fed hvidløg, 2 spsk frisk timian
Forbered oksefileten. Fjern sener og fedt i bunden og rids fedet på oversiden i et diagonalt mønster. Tag krydderolien fra før, og gnid oksefileten ind i det og drys den med rigeligt salt og peber på alle sider.
1,3 kg oksefilet, Salt, Peber
Nu placeres oksefileten på risten i skuffen til din airfryer, kom vandet i bunden. Tænd for airfryeren på 180 grader (Airfry funktion) og brun oksefileten af i 15 minutter.
4 dl vand
Nu skal temperaturen skrues ned til 150 grader og oksefileten steges videre i ca. 40 - 50 minutter, eller til kernetemperaturen er 56-57 grader. - Tilberedningstiden afhænger af hvilken model af airfryer du har og temperaturen på stegen inden du tilbereder den.
Når kernetemperaturen er nået, tages oksefileten op og placeres på et skærebræt. Nu skal den trække i minimum 15 minutter inden den skæres i skiver og serveres.
Noter
Airfryer: Vi bruger en Cosori Dualblaze airfryer, og opskriften er lavet ud fra den måde den varmer på. Hvis du har en anden model, så kan tilberedningstiden variere lidt. Brug et stegetermometer, og hold øje med kernetemperaturen nogle gange under tilberedningen.