1loksefond, eller kalvefond, kan erstattes af 2 bouillonterninger.
120gsmør, koldt til montering. Skåret i tern.
3tsksukker
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
I en gryde smeltes 40 g. smør ved middel varme. Tilsæt meget fint hakkede skalotteløg og finthakket hvidløg, timian og rosmarin. Lad det nu svitse ved medium varme til løgene bliver klare.
2 skalotteløg, 40 g smør, ½ spsk rosmarin, ½ spsk timian, 1 fed hvidløg
Tilsæt derefter rødvin, balsamico, samt fond. Bring det i kog, og skru derefter ned så det simrer/småkoger. Reducer det nu til der er ca. 3 dl. tilbage.
2 dl balsamico, 8 dl rødvin, 1 l oksefond
Hæld den reducerede sauce igennem en si op i en anden gryde. Og bring det op i temperatur så det simrer.
Nu skal glacen monteres med koldt smør, tilsæt det til glacen lidt ad gangen i mens der piskes. Når alt smørret er pisket i, smages glacen til med sukker, salt og peber.
120 g smør, 3 tsk sukker, Salt, Peber
Overfør den færdige glace til en forvarmet skål, eller saucekande og server med det samme.