Opskrift på kylling i stegeposeVil du gerne have en lækker saftig kylling med sprødt skind? Så prøv at komme den i en stegepose og tilberede den i ovnen, på den måde holder du på saften. Efterfølgende brunes den af i ovnen.
Ovnen forvarmes til 200 grader sat op til over- og undervarme.
Forbered derefter kyllingen. Klip gumpen samt de yderste vingeled af og kasser dem. Fjern eventuelle rester af indvolde fra kyllingen og kasser dem.
1 kylling
Gnid kyllingen ind i olien og krydder den med en halv tsk. salt og peber efter smag. Riv skallen fra citronen ud over og gnid den ind i kyllingen. Gem citronen til næste trin.
½ spsk olivenolie, 1 citron, 1½ tsk salt
Fordel 1. tsk. salt indvendig i i kyllingen. Skyl de friske krydderurter og kom dem ind i kyllingen. Skær citronen i kvarte og kom den ind i kyllingen. Luk eventuelt af med en stegenål.
Frisk persille, Frisk timian, Frisk rosmarin
Tag hvidløgsfedene og giv dem et godt tryk med en kniv og kom dem i bunden af stegeposen. Kom derefter kyllingen i stegeposen og bind den sammen med en af de medfølgende strips. Klip det et lille hul i stegeposen, så noget af dampen kan slippe ud.
3 fed hvidløg
Kom nu kyllingen i et ildfast fad eller på en bageplade og placer den derefter midt i den forvarmede ovn. Tilbered nu kyllingen i 1 time.
Når tiden er gået, tages kylliengen ud. Klip posen op og kasser den, husk at gemme stegeskyen. Kom nu kyllingen i ovnen igen, og tilbered den under grill i ca. 10. minutter, eller til den er blevet gylden. - Husk at holde øje med den, det går hurtigt når grillen er tændt.
Når kyllingen er brunet af, tages den ud og skal nu trække utildækket i 5-10 minutter inden den skæres ud og serveres.