Opskrift på spanakopitaNem og lækker Græsk spinattærte med feta. Du kan servere den som en let frokostret eller som tilbehør til aftensmaden hvis den står på græsk mad. Den er skøn til Græske frikadeller eller souvlaki.
Få forhånd optøs filodejen efter anvisning på pakken. Spinaten optøs og afdryppes i en si. Pres så meget vand som muligt ud af spinaten, så den ikke afgiver for meget væske i tærten.
10 ark filodej, 600 g spinat
Tænd ovnen på 180 grader almindelig over- og undervarme.
Pisk æggene sammen i en skål.
4 æg
Hak løg, hvidløg og forårsløg fint, og kom det op i skålen til æggene.
1 løg, 2 fed hvidløg, 2 forårsløg
Tilsæt citronskal, timian, muskatnød, salt og peber, og rør det hele sammen.
Tilsæt den godt afdryppede spinat, og smuldr fetaen ned oven i. Vend det hele forsigtigt sammen.
200 g feta
Find en springform på cirka 25 cm frem, og pensel den med olie. Læg herefter et ark filodej i bunden, så det fylder hele bunden men stikker ud over kanten, så det senere kan foldet over tærten.
Pensel filodejen med olie, og læg herefter endnu et ark filodej ovenpå, men denne gang lidt forskud, så du efterhånden får ekstra filodej hele vejen rundt langs kanten. Pensel med olie. Fortsæt på denne måde til du har brugt alle ark filodej.
1 dl olivenolie
Når du har lagt alle ark filodej i bunden, hældes ægge/spinatmassen ned ovenpå. Herefter lukkes toppen af tærten ved at folde filodejen hen over, et ark af gangen. Det må gerne se lidt rustikt ud, og filodejen må gerne stikke lidt op, så bliver den nemlig ekstra sprød og lækker.
Når alle lagene er foldet ind, og tærten er lukket, pensles med olie, og så drysses toppen af tærten med sesam.
2 spsk sesamfrø
Bag tærten ved 180 grader over- og undervarme i cirka 45 minutter til tærten er sprød og gylden på toppen.