Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Bagte tomater med hvidløg
Opskrift på bagte tomater med hvidløg
Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden, hvad enten det er en bøf, fisk eller kylling. Det smager skønt, og er dejligt her om sommeren hvor drivhuset er fyldt med lækre små tomater.
Forb. tid
5
minutter
min
Tilb. tid
45
minutter
min
Samlet tid
50
minutter
min
Antal
4
personer
Udstyr
jernpande
el. Ildfast fad
Ingredienser
400
g
cherrytomater
,
eller andre små tomater
10
fed
hvidløg
,
eller efter smag
1
dl
olivenolie
Salt
,
efter smag
Peber
,
efter smag
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader sat op til almindelig over- og undervarme.
Skyl tomaterne og lad dem dryppe af. Pil hvidløgene og stil dem til siden.
400 g cherrytomater,
10 fed hvidløg
I en jernpande eller et ildfast kommes tomaterne efterfulgt af de pillede fed hvidløg. Hæld olien over og drys med salt og peber.
1 dl olivenolie,
Salt,
Peber
Nu skal fadet i ovnen og bages ved 200 grader i ca. 45 minutter.
Når hvidløgene er helt møre tages fadet ud af ovnen og retten serves med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Klik her for at tilføje dine egne noter
Ernæringsinformation
Serving:
1
person
Kalorier:
250
kcal
Kulhydrater:
6
g
Protein:
1
g
Fedt:
25
g
Mættet fedt:
3
g
Flerumættet fedt:
3
g
Enkeltumættet fedt:
18
g
Natrium:
158
mg
Kalium:
248
mg
Fibre:
1
g
Sukker:
3
g
A-vitamin:
490
IU
C-vitamin:
25
mg
Calcium:
25
mg
Jern:
1
mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?
Tag os med
@madformadelskere
og brug
#madformadelskere