Opskrift på en virkelig lækker og hot chilisauce med fuld knald på smagen. En hot sauce som denne kan bruges i en burger, i mayo, i marinader til grill eller i salatdressinger. Den er også skøn på asiatiske nudel eller risretter.
Del peberfrugten i halve, og fjern kernerne. Smør overfladen med en smule olie og grill dem under grillen i oven, eller over et gasblus til skallen er helt sort. Kom dem derefter i en pose og lad dem ligge nogle minutter.
1 rød peberfrugt, 1 tsk olie
Hak de hele chilier med kerner groft.
200 g chili
Pil hvidløgsfedene og hak den fint.
10 fed hvidløg
Når peberfrugterne har ligget i et par minutter og trukket, fjernes den brændte skal. Hak dem groft og kom dem i en gryde sammen med chili, hvidløg, sukker, salt og eddike.
Kog det hele op, og lad det simre i ca. 20 minutter under låg. Kom derefter grydens indhold i en blender. Blend det hele til en glat sauce.
Kom den varme chilisauce på skoldede glas eller flasker og luk låget med det samme. Lad saucen køle ned inden den skal serveres.
Noter
Frysning og opbevaring - Saucen kan holde meget længe hvis den kommes på skoldede flasker, omkring et års tid i hvert fald. Du kan også komme den i fryseposer eller plastbøtter og fryse den ned.