Opskrift på stegte ris med hakket oksekødSuper nem risret med oksekød og peberfrugt. Det er en skøn risret med grøntsager og masser af smag, som hele familien elsker herhjemme. Du kan bruge de grøntsager i bedst kan lide eller dem du har i køleskabet.
Start med at koge 4 dl ris efter anvisningen på pakken. Sørg for at skylle risene grundige inden de koges. Man kan også sagtens bruge rester hvis man har ris til overs. Stil de kogte ris til siden.
Skær hvidløget i tynde skiver. Rens peberfrugterne og skær dem i tern.
I en stor pande eller wok varmes olien op, og hvidløget tilsættes. Steg ved svag varme til de har givet masser af smag til olien. Tag hvidløgene op og stil den til siden.
I den samme olie brunes det hakkede kød af ved høj varme. Når kødet er brunet tilsættes de kogte ris. Sørg for at vende det runde hele tiden, så risene ikke brænder på. Steg det yderligere ca. 5 minutter.
Tilsæt peberfrugterne og det hvidløg der blev taget op af olien. Ved det hele grundigt rundt og steg yderligere 5 minutter.
Skrab risene væk fra et hjørne og slå de 2 æg ud. Vend æggemassen rundt og bland det sammen med risene. Bland soya og hoysin samt sweet chili sauce i og vend det hele sammen, steg det yderligere et par minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt spidskommen.
Server det anrettet på tallerkner eller sæt panden på bordet.