Opskrift på naanbrød med hvidløgNaan er bløde og lækre indiske fladbrød, som kan serveres til alt fra gryderetter og supper til mellemøstlige, Indiske og Parkistanske retter. Her er en af vores favorit naanbrød med hvidløg og frisk koriander. Du kan også bruge andre krydderurter.
Bland mælk og græsk yoghurt sammen, og lun det let. Jeg bruger mikroovnen, men en gryde kan også gøre det. Væsken skal blot være lillefingervarm. Kom væsken op i røreskålen til røremaskinen, og tilsæt salt, sukker, gær, kardemomme og gurkemeje. Bland det sammen, og tilsæt herefter ca. halvdelen af melet.
Kør dejen med dejkrogen, og tilsæt mere mel lidt af gangen. Fortsæt indtil du har en jævn dej, der samler sig og slipper skålens sider. Den skal stadig være klistret når du rører ved den, og det er ikke sikker at du skal tilsætte alt melet. Ælt dejen 5 minutter på røremaskinen.
Kom dejen i en smurt skål, og lad den hæve med stuetemperatur i 1 time.
Mens dejen hæver, skal du tænde ovnen på 250-275 grader. Sæt en pizzasten på nederste rille i ovnen eller brug blot en bageplade.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 12 lige store dele. Tril dem til kugler, og dæk dem til med et viskestykke så dejen ikke tørrer ud.
Rul dejportionerne ud til runde brød, ca. 12-15 cm i diameter og gerne lidt aflange.
Mens de første brød bages, smeltes smørret, og blandet med hakket frisk koriander og presset hvidløg.
Bagning i ovn
Bag 2-4 brød af gangen på pizzastenen afhængig af størrelsen. Inden du kommer brødet i ovnen, sprayes det med lidt vand. Luk hurtigt ovnen, og bag dine naan i 2-3 minutter indtil de puffer lidt op, og får de karakteristiske mørke områder. Vend brødene om, og bag yderligere ca. 2 minutter til brødet er færdigbagt.
Fjern brødet fra ovnen og pensel det straks med det smeltede smør med hvidløg og koriander. Bag nu de næste brød, og efterhånden som de bliver færdige lægges de oven på hinanden. Fortsæt med at stable de færdige naan ovenpå hinanden, og læg et viskestykke over, så holder de sig bløde og lune.
Bagning i pizzaovn
Når din pizzaovn er godt varm, og du er klar til at bage det første naan, sprayer du det først med lidt vand, og kommer det ind i den varme pizzaovn. Hold godt øje med brødet, alt efter temperaturen skal det ikke have mere end 1-3 minutter. Drej brødet i ovnen undervejs, for at få en jævn afbagning.
Når brødet puffer lidt op, og har de små mørke blærer, tages det ud og pensles straks med det smeltede smør med hvidløg. De færdige brød stables ovenpå hinanden og dækkes med et viskestykke indtil servering.