Opskrift på fastelavnsboller med hindbærskumDu kan nemt selv lave lækre fastelavnsboller som dem du kan købe hos bageren ved at snyde lidt i køkkenet. Man kan nemlig købe lækre wienerbrødsfastelavnsboller fra frost, som man selv kan bage, og derefter fylde for eksempel med en skøn hindbærskum, som laves af frosne hindbær.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Nedkøling 30 minuttermin
Samlet tid 1 timet
Antal 4stk
Ingredienser
4frosne fastelavnsboller, fx fra Mette Munk
100gfrosne hindbær
40gsukker
2,5dlpiskefløde
4spskhindbærmarmelade
Flormelis
Hvid chokolade, til pynt, kan undlades
Sådan gør du
Bag fastelavnsbollerne efter anvisningen på pakken. Alternativt kan du lave dine egne wienerbrødsboller efter denne opskrift.
Kom de frosne hindbær i en gryde sammen med sukkeret og kog op. Lad det småkoge indtil du har en jævn og udkogt bærcoulis, det tager cirka 5 minutter. Lad coulisen køle helt ned inden den skal bruges i skummet.
Når bærcoulisen er kølet ned, piskes fløden til flødeskum, og vendes forsigtigt sammen med hindbærcoulisen. Kom skummen i en sprøjtepose.
Skær de færdigbagte fastelavnsboller over og fordel en skefuld hindbærmarmelade på hver underbolle.
Fordel hindbærskummen oven på marmeladen, og læg toppen af bollen på.
Pynt med et drys flormelis, en dut skum og hakket hvid chokolade eller alternativt med glasur.