marokkansk lammeskank i ovn - opskrift på tilberedning af lammeskank
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Marokkansk lammeskank i ovn opskrift

Lammeskank som i Marokko.
Ret Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Morokkansk
Keyword Simremad
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 2 - 3 stk lammeskanke
  • 2 - 3 spsk olivenolie
  • 1 l hønseboullion
  • 2 store løg hakket groft
  • 5 - 7 fed hvidløg hakket fint
  • 2 dåser kikærter drænet for væske
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 350 g gulerødder i skiver
  • 1 stk grøn chili udkernet hakket fint
  • 1 stk rød chili udkernet hakket fint
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 150 g mandler eller cashewnødder
  • 1 glas sorte oliven uden sten
  • 1 spsk honning
  • 1 stk citron kun skallen eller saltet citron hvis man kan få fat i det.

Krydderierne:

  • 2 tsk ingefær hakket fint eller revet fint
  • 1 1/2 spsk spidskommen
  • 2 spsk stødt koriander
  • 1 spsk paprika
  • 1/2 stang kanel
  • 1/2 spsk gurkemeje
  • 1 drys safran kan udelades
  • salt efter smag
  • peber efter smag
  • 1 bdt frisk koriander eller persille

Sådan gør du

  • Start med at forvarme ovnen til 150 grader.
  • Varm olivenolien op i en tykbundet gryde. Brun lammeskankene på alle sider. Tag dem op og stil dem til siden. I samme gryde kommes de hakkede løg i og steges ved svag varme i Ca.10 minutter eller til de er blevet bløde.
  • I en morter eller skål blandes ingefær, hvidløg, rød og grøn chili, spidskommen, koriander, gurkemeje, paprika, tilsæt evt. en smule olie og vand.
  • Kom krydderiblandingen op i gryden til løgene og steg det ved svag varme i 3 - 5 min. tilsæt de hakkede tomater og lad det simre i 5 - 10 minutter.
  • Kom lammeskankene i gryden tilsæt kikærterne, kanelstang, samt bouillon. Lad det simre i gryden til det småkoger. Kom låg på gryden og stil den i ovnen. Lad retten stå i ovnen i 1 1/2 - 2 timer. Efter tiden er gået tages gryden ud og safran, skal af citron, gulerødder, honning, oliven samt abrikoser tilsættes. Bland det hele godt sammen og kom låg på gryden igen. Stil gryden i ovnen og giv den Ca. 1 time mere.
  • På en pande ristes mandlerne let. Stil dem til siden. Hak den friske koriander groft. Stil det til siden.
  • Når tiden er gået tages gryden ud og retten smages til med salt og peber. Drys mandlerne og frisk koriander eller persille over retten og server den med det samme, Evt. sammen med Kobhz (Marokkansk brød) eller couscous.