Opskrift på den bedste klassiske lasagne bolognese
Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Lasagne bolognese opskrift

Nem og familievenlig på den gode måde!
Ret Hverdagsmad
Køkken Italiensk
Keyword Simremad
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 3 timer 30 minutter
Samlet tid 3 timer 45 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Kødsovs:

  • Olivenolie
  • 300 g bacon
  • 3 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 4 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 4 spsk tomatkoncentrat
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1/2 L rødvin
  • 1,5 L oksebouillon
  • 2 laurbærblade
  • 1/2 tsk muskatnød fintrevet
  • 1 spsk sukker
  • Salt og peber

Til samling:

  • 2 kart. morneysovs
  • 1 pk lasagneplader
  • 100 g grana padano ost

Sådan gør du

Kødsovs:

  • Baconen skæres ud i fine tern og steges i en tykbundet gryde i en smule olivenolie. 
  • Alle grøntsager hakkes fint og tilsættes. Det hele steges i ca. 10 min. Det hakkede oksekød tilsættes og steges til kødet er brunet af. 
  • Hakkede tomater tilsættes sammen med tomatkoncentrat, rødvin, bouillon, krydderrierne og sukker og det hele koges på svag varme i 2-3 timer. Den sidste time tages låget af gryden for at sovsen tykner lidt.

Samling

  • Der kommes et lag sovs i bunden af et fad, efterfulgt af en passende mængde mornay sovs fordelt ud over sovsen. Herefter rives ost ud over, hvorefter processen gentages ca. 6 gange eller efter ønske. 
  • Lasagnen afsluttes med et lag kødsovs, mornaysovs og masser af revet padano ost. Lasagnen bages i en 200 grader varm ovn i ca. 1 time.
  • Lad lasagnen stå og trække 5 minutter efter den kommer ud af ovnen, inden den serveres.