En traditionel Indisk ret, med en lækker og cremet sauce baseret på mandler, tomat og masser af krydderier. Det er en skøn hverdagsret, som du kan servere med kogte ris, naanbrød og raita.
Rens kyllingebrysterne og skær dem i mundrette bidder.
500 g kyllingebryst
Kom græsk yoghurt, tomatkoncentrat, mandler, ingefær, hvidløg, rød chili, sød paprika, garam masala, stødt gurkemeje, stødt kardemomme, stødt muskatnød samt salt og sukker i en blender. Blend det hele til en helt glat sauce.
Kom saucen i en skål sammen med stykkerne af kylling, hel kanel, og bland det grundigt sammen. Lad det trække på køl i mindst 2 timer. - Dette kan også gøres dagen i forvejen.
1 kanelstang
Pil rødløgene, halver dem og skær dem i tynde skiver. Kom smør og olie i en stor pande eller gryde. Varm det op til middelhøj varme og svits nu løgnene i ca. 10 minutter eller til de er let gyldne og bløde.
30 g smør, 1 spsk olie, 2 rødløg
Kom kylling samt marinaden og fløden ned til løgene, skru ned til lav varme og lad det simre i ca. 30 minutter, Husk at røre rundt, så det ikke brænder på.
2 dl piskefløde
Smag saucen til med yderligere salt og sukker. Når man er tilfreds med smagen og konsistensen på saucen, er retten klar til servering.
Server kylling korma med kogte ris, raita og naanbrød til.