Danmarks nationalret stegt flæsk og persillesovs er blevet en tradition for mange at spise på valgdagen. Det er god klassisk dansk mad, som er en god afslutning på dagen, når man har fået sat sit kryds til valget.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1kgkartofler
800gflæsk, i skiver, gerne letsaltet flæsk
Persillesovs
30gsmør
2spskhvedemel
3dlmælk
2dlgrøntsagsbouillon
2dlfrisk persille, fint hakket
Salt
Peber
Sådan gør du
Kartofler
Skræl kartoflerne og kog dem i saltet valg i 15-20 minutter til de er møre. Hæld så vandet fra og lad dem dampe af inden servering. Mens kartoflerne koges laves flæsk og persillesovsen.
1 kg kartofler
Stegt flæsk
Forvarm en pande til middel varme. Placer skiverne af flæsk på panden og steg dem i 5 - 6 minutter på hver side eller til de er gyldne og sprøde. Vend dem gerne flere gange undervejs, så de ikke brænder på eller bliver for mørke.
800 g flæsk
Persillesovs
Smelt smørret i en gryde. Når det er smeltet tilsættes mel, og det piskes sammen til en roux. Lad det svitse et par minutter ved middel varme. Tilsæt mælk og bouillon gradvist under omrøring. Når sovsen har den ønskede tykkelse, tilsættes persille og sovsen smages til med salt og peber.
30 g smør, 2 spsk hvedemel, 3 dl mælk, 2 dl grøntsagsbouillon, 2 dl frisk persille, Peber, Salt
Noter
Ingrediensnoter
Flæsk / svinebryst i skiver - Gerne letsaltet flæsk.
Servering
Server de kogte kartofler sammen med det stegte flæsk og den varme persillesovs. Server gerne syltede rødbeder til.