Nem og frisk sirup med smag af sommerens syrener. Syrensirup smager let bittert, og er en god tørstslukker i for eksempel lidt danskvand eller som smagsgiver i en cocktail eller et glas koldt asti.
Forb. tid 0 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 1lille flaske
Ingredienser
4dlsyrenblomster
2dlsukker
2dlvand
½citron, saften
Sådan gør du
Nip blomsterne af stilkene, og kom dem op i en gryde sammen med sukker, vand og citronsaft. Kog det hele i 8-10 minutter ved lav varme, til du får en flot og let klistret sirup. Du kan eventuelt smage på den undervejs, jo længere du koger blomsterne med, jo mere bitterhed vil din sirup få.
Si blomsterne fra, og kom siruppen tilbage i gryden. Kog den ind i cirka 4-5 minutter til den har den tykkelse du gerne vil have. Husk den bliver tykkere når den køler ned.
Hæld din sirup på en ren, skoldet flaske, og lad den køle ned. Så er den klar til servering.
Noter
Fremgangsmåden i billeder - De fremgangsmåden i billeder længere oppe i blogindlægget her på siden. Der kan du se hvordan de forskellige steps ser ud hvis du har brug for det.