Varm rosenkålssalat med bacon, valnødder, rosiner og tranebær
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
150gbacon, skåret i små tern
1fedhvidløg, finthakket
1tskfrisk timian, hakket fint
1tskfrisk rosmarin, hakket fint
25gsmør
400grosenkål, renset og delt i 2 på langs
50gvalnødder, ristede
½dlrosiner
1dltørrede tranebær
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader alm. ovn.
Find en stor pande frem der kan tåle at gå i ovnen frem. Varm den op til middel varme og rist baconternene til de er gyldne. De sidste par minutter tilsættes det hakkede fed hvidløg, rosmarin samt timian.
Tag det sprødstegte bacon af panden, og stil det til siden. I samme pande med det tilbageblevne baconfedt, tilsættes nu smør. Smelt det og placer de halverede rosenkål med skærefladen ned. Rist dem ved middel varme i 5 - 10 minutter eller til de har fået farve og er gyldne.
Vend rosenkålene rundt og kom panden i oven i ca. 15 minutter.
Når tiden er gået tages panden ud, og bacon, rosiner, tranebær samt valnødder tilsættes til panden. Bland det hele godt sammen, og server med det samme.