Lækre græske kødboller i en smagsfuld tomatsauce. Server kødbollerne og sovsen sammen med ris, frisk persille og eventuelt en græsk salat.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 45 minuttermin
Samlet tid 55 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Kødboller
¾dlrasp, eller 2 skiver hvidt brød
1dlmælk
500ghakket oksekød
1 ½tsksalt
3fedhvidløg
1tskstødt spidskommen
1 ½tsktørret oregano
1tskstødt kanel
1dlfrisk persille
2æg
1spskrødvin
1spskrødvinseddike
Peber, efter smag
2spskolivenolie, til stegning
Tomatsauce
2spskolivenolie
1løg
4fedhvidløg
2dshakkede tomater
2,5dlrødvin
2laurbærblade
1,5tskstødt spidskommen
2kanelstang
1,5tsksukker
1,5tsksalt
peber, efter smag
Sådan gør du
Start med at lave farsen til kødbollerne. Pil hvidløg og riv dem fint, hak persillen fint, og kom hvidløg og persille i en skål sammen med de andre ingredienser til farsen. Rør det hel grundigt sammen og stil farsen på køl til den skal bruges.
Nu hvor farsen er gjort klar, laves tomatsovsen. I en stor pande med høje kanter varmes olien op. Pil og hak løget fint, og kom den i olien. Svits nu det hakkede løg ved middel varme til de bliver klare. Pil og riv hvidløget fint, og tilsæt det til panden og svits det med i et par minutter.
2 spsk olivenolie, 1 løg, 4 fed hvidløg
Tilsæt resten af ingredienserne til saucen og smag den til. Skru ned for varmen så det simrer.
Nu skal der steges kødboller af farsen. Varm olien op til middel varme i en pande. Form aflange kødboller/frikadeller af farsen og steg dem i den varme olie til de får en god stegeskorpe på alle sider. De behøver ikke være gennemstegt, da de tilberedes færdig i saucen. Når alle kødbollerne er stegt, kommes de op i tomatsaucen.
2 spsk olivenolie
Nu skal kødbollerne ligge og simre i tomatsaucen i 15 - 20 minutter, inden de er klar til servering.
Server med kogte ris og frisk persille.
Noter
1. Fars - Farsen kan med fordel røres på en røremaskine hvis du vil spare lidt på armkræfterne. Steg en prøvedelle af farsen inden du laver alle dellerne, så kan du smage om du har nok salt og krydderier i farsen. Synes du der skal mere i, så kan du fint røre lidt ekstra i inden du går i gang med at stege.2. Rester - Du kan gemme resterne i køleskabet et par dage og genopvarme dem i en gryde ved middel varme når de skal serveres.3. Frysning - Både kødboller og saucen kan fint fryses ned, så har du rester du ikke får spist, så frys dem ned, så har du nem aftensmad til en anden gang.