Klassisk Fransk sauce der passer fantastisk til fjerkræ og fisk. Hvis den skal serveres til fisk kan du bruge fiskebouillon eller hønsebouillon hvis det er til fjerkræ. Den er ikke svær at lave, og den smager altså virkelig skønt.
Forb. tid 0 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 10 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
200gsmør
2dlbouillon, hønsebouillon eller fiskebouillon
1æg
2æggeblommer
2spskcreme fraiche, 38 %
¾spskcitronsaft, eller efter smag
½tsksalt, eller efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
Smørret smeltes ved mellem varme i en gryde hvorefter bouillonen tilsættes. Varm det op til temperaturen er 60 grader.
200 g smør, 2 dl bouillon
I en høj beholder blendes creme fraiche sammen med æg og æggeblommer.
1 æg, 2 æggeblommer, 2 spsk creme fraiche
Nu skal den varme blanding af smør og bouillon tilsættes til beholderen i en tynd stråle i mens der stadig blendes. Når det hele er blendet sammen til en helt glat sauce, tilsættes citronsaften og blendes i. Smag saucen til med salt og peber efter smag.
¾ spsk citronsaft, ½ tsk salt, Peber
Server den varme blanquette til fisk eller fjerkræ.
- Hvis du ønsker at jævne saucen en smule, skal den blot varmes forsigtigt op i en gryde imens der piskes, husk at den ikke må bliver for varm. Hold den under 60 grader.