Opskrift på en lækker og cremet mos af kartofler, gulerødder og pastinakker. Den er dejlig at servere til gryderetter med masser af smag, eller brug den som alternativ til almindelig kartoffelmos.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
500gkartofler
250ggulerod
250gpastinak
1dlpiskefløde, evt. lidt ekstra
100gsmør, blødt
1,5tsksalt
peber, efter smag
Frisk persille
Sådan gør du
Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker, og skær dem i tern. Kom grøntsagsternene i en gryde, og kom vand i gryden så det dækker grøntsagerne.
500 g kartofler, 250 g gulerod, 250 g pastinak
Bring grydens indhold i kog og skru lidt ned for varmen, kom låg på. Nu skal grøntsagerne koges i ca. 15-20 minutter, eller til de er helt møre. - Stik med en spids kniv i grøntsagerne og tjek om det er møre.
Når grøntsagerne er helt møre hældes de op i et dørslag og afdryppes.
Nu skal de møre grøntsagstern moses. Det kan du gøre med en kartoffelpresser eller en kartoffelmoser. Mos grøntsagerne til den ønskede konsistens og tilsæt derefter fløde, smør, salt og peber.
1 dl piskefløde, 100 g smør, 1,5 tsk salt, peber
Rør forsigt mosen sammen til fløden og smørret er optaget, pas på ikke at arbejde for meget med mosen, da sen kan blive klistret.
Smag den til en sidste gang inden du serverer den, og drys eventuelt med frisk hakket persille.